goud

Zo krijg jij de beste goudprijs voor je sieraden

Goud wordt wereldwijd gezien als een goede investering. De meeste mensen kiezen er echter voor om niet goudstaven maar gouden sieraden te kopen. Op de momenten dat je even verlegen zit om geld is het mogelijk om deze sieraden te verkopen.

Er bestaat dan zelfs een kans dat je meer geld terugkrijgt voor je sieraden dan je hier in eerste instantie voor betaald hebt. Dit komt omdat de prijs van goud in de afgelopen jaren alleen maar hoger is geworden. Je moet dan echter wel ervoor zorgen dat je de beste goudprijs krijgt voor je sieraden. De volgende tips stellen je in staat om deze doelstelling te realiseren.

Wil je weten wat de goudprijs van het moment is? Bezoek dan: https://www.degoudwaag.nl/goudprijs-per-gram/

Vind de beste inkoper van goud

goudOm de beste goudprijs voor je sieraden te krijgen is het belangrijkste om de beste inkoper van goud te vinden. Voor de verkoop van gouden sieraden kan je eigenlijk iedere willekeurige juwelier binnenlopen. De mensen die hier werken zijn allemaal in staat om het aantal karaat van een sieraad vast te stellen en op basis daarvan het gewicht en de waarde hiervan te bepalen.

Je zal vervolgens een prijs aangeboden krijgen die dichtbij de universeel vastgestelde goudprijs ligt. Goud is echter zo’n kostbaar edelmetaal dat een paar procenten meer per gram een behoorlijk bedrag verschil op kan leveren. Wat je kunt doen om de beste prijs te krijgen is op zoek gaan naar een bedrijf dat zich specialiseert in de inkoop van goud.

Verkoop sieraden op het juiste moment

Wanneer je geld nodig hebt dan is dit meestal voor een reden en wil je zo snel mogelijk over contanten beschikken. Als het echter een bewuste keuze is om je sieraden te verkopen en als het belangrijk voor je is om de beste prijs hiervoor te krijgen dan kan je het beste wachten met de verkoop tot het juiste moment.

Het klinkt misschien gek, maar als er een vorm van onrust in de wereld is dan is dit vaak het juiste moment om je goud te verkopen. Op deze momenten is de waarde van valuta namelijk vaak instabiel en investeren veel mensen hun vermogen in edelmetalen. Hierdoor zal de goudprijs stijgen en krijg jij de beste prijs voor je sieraden.